Зеркаль назвала позитиви й негативи результату Нормандського саміту

В цілому, відзначила ексзаступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль, прийняте за підсумками Нормандської зустрічі комюніке виглядає краще, ніж вона очікувала.

Позитивним моментом нормандського саміту в Парижі було обговорення газового питання "без зради", негативним - закріплення в комюніке необхідності імплементації формули Штайнмайера. Таку думку висловила в ефірі Прямого екс-заступник глави МЗС Олена Зеркаль, - передає Ліга.

"Найбільш позитивне - це те, що відбувся навіть обмін думками щодо газу, який не призвів ні до якої зради. Це дуже позитивно", - сказала вона.

Також Зеркаль наголосила на тому, що Нафтогаз зміг озвучити результат Стокгольмського арбітражу безпосередньо президенту РФ Володимиру Путіну, "і що це не політичне рішення, його треба виконувати, і ніщо не завадить Україні вимагати від Росії компенсацію за збитки, які завдав Газпром Україні".

В цілому, зазначила Зеркаль, прийняте за підсумками зустрічі комюніке виглядає краще, ніж вона очікувала.

"З негативу можу сказати, що фіксація формули Штайнмайера вже в комюніке для мене виглядає трохи занадто. Але я так розумію, що це був компроміс, на який пішли свідомо", - сказала Зеркаль.

За підсумками зустрічі в Парижі виконавчий директор НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко сказав, що Україна і Росія не домовилися про підписання нового контракту на транзит газу в Європу. "Ми домовилися продовжувати домовлятися", - заявив він.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

газ франція україна росія луганщина донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні