Суд залишив у СІЗО учасницю АТО Інну Грищенко. Міністр ветеранів зібралася до генпрокурора

Суд не задовольнив апеляційну скаргу захисту та залишив під вартою учасницю війни на Донбасі Інну Грищенко з позивним “Пума”.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення суд ухвалив у четвер, 28 листопада.

Видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела писало на початку листопада про імовірну причетність ветеранів війни на Донбасі Інни та Владислава Грищенків до вбивства журналіста Павла Шеремета.

На питання журналістки “Громадського” про те, хто вперше сказав Інні Грищенко про її ймовірну причетність до справи Шеремета, вона відповіла:

“Опер, який був старший під час обшуку в мене в квартирі. 5 числа цього місяця. За чоловіка вони нічого не казали”.

Захисник у цій справі Масі Найєм зробив на сторінці у Facebook допис, акцентуючи, що публікацію створює “безвідносно до справи”.

Суддя:
– Прокурор, які докази наявності ризиків, яким можна запобігти обранням запобіжного заходу?

Прокурор:
– Вона ветеран АТО, тому може переховуватись від органів слідства.

Допис юриста поширила на своїй сторінці міністр у справах ветеранів Оксана Коляда.

“Я шокована такою позицією прокурора: «Вона ветеран, тому може переховуватися від слідства». Буду ініціювати зустріч з Генеральним прокурором”, – написала Коляда.

Нагадаємо, 6 листопада Печерський суд взяв під варту на 60 діб Інну Грищенко.

Жінці інкримінують співучасть у замаху на вбивство бізнесмена в Івано-Франківській області в 2018 році. Сама Інна Грищенко відкидає звинувачення щодо причетності до злочину.

Наприкінці вересня правоохоронці затримали чоловіка Інни Владислава Грищенка з позивним “Буча”, теж ветерана війни на Донбасі. За версією слідства, чоловік вступив у змову з групою осіб і мав ліквідувати бізнесмена шляхом підриву.

Поки невідомо, яку участь, за версією слідства, в цьому брала Інна Грищенко. Їй висунули підозру в замаху на злочин, умисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами.

Справу про замах внесли в ЄРДР ще в 2018 році. Інну Грищенко затримали 5 листопада.

суд маразм скандал

Знак гривні
Знак гривні