Вільям Тейлор розповів про переслідування Порошенка новою владою з особистих психологічних причин

Тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора в ході свідчень по справі про імпічмент Трампа попросили пригадати обставини зустрічі, яку він та Курт Волкер мали 14 вересня з радником президента Зеленського Андрієм Єрмаком.

"Це була вечеря. Єрмак розповідав Курту і мені, як вони збираються вирішувати питання Донбасу. Там також була четверта людина, його український колега. (…)

Посол Волкер натякнув Єрмаку і цьому іншому українцю – його прізвище Новіков (йдеться, певно, про позаштатного радника Зеленського Ігоря Новікова), що було б непогано не переслідувати експрезидента Порошенка.

Адже були дані та навіть дії, які свідчили, що команда Зеленського збирається переслідувати Порошенка за цілою низкою питань, приміром, через інцидент у Керченській протоці. Президента Порошенка звинувачували у військових рішеннях, які він тоді прийняв.

Курт сказав: знаєте, треба йти вперед, а не переслідувати Порошенка.
І тоді Єрмак та Новіков вийняли свої мобільні телефони та відкрили фотографії своїх родичів – там були брат і двоюрідний брат, які були вбиті чи поранені на Сході.

Вони показали це Курту і мені, сказавши: Порошенко в цьому винний.
У них на емоційному рівні глибока злість на Порошенка.

Це – одна з речей, що мотивують атаки та судові справи на Порошенка, але не єдина. Були й інші. Олігарх Коломойський, про якого я згадував раніше, теж має зуб на Порошенка".

Більше читайте на Європейській правді

порошенко сша зеленський тейлор репресії

Знак гривні
Знак гривні