Засновник приватної військової фірми Blackwater веде переговори з купівлі “Мотор Січ”

Причина цього інтересу – намагання США завадити купівлі одного з найбільших у світі виробників авіаційних двигунів китайською компанією.

Засновник приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс веде переговори щодо купівлі української компанії “Мотор Січ”. Про факт переговорів з українською стороною повідомляє американське видання The Wall Street Journal, - передає Український мілітарний портал.

Адміністрація президента Трампа звернулася до Еріка Прінса та ще одного потенційного покупця з приватного сектора щодо компанії “Мотор Січ”, заявив американський чиновник у розмові з The Wall Street Journal.

Джерело розповіло, що Ерік Прінс упродовж останніх тижнів уже відвідував компанію в Україні та поспілкувався з місцевими чиновниками.

Мотор Січ є провідним виробником двигунів до літаків та гелікоптерів. США не хочуть допустити, щоб контроль над цим підприємством перейшов до Китаю, з яким у Сполучених Штатів зараз триває торговельна війна.

Наприкінці вересня компанію з Запоріжжя відвідали представники Посольства США та старший радник Пентагону з питань оборони в Україні Дональд Вінтер.

запоріжжя скандал армія сша технології авіація Китай війна

Знак гривні
Знак гривні