Карати і гвалтувати. Морально. За кілька днів поліція зібрала в Києві мільйон гривень штрафів лише за їзду по виділених смугах

Так, диви, можна й бюджет наповнювати - і вчити дотримуватися правил дорожного руху. Тепер би за парковки взятися, давно пора. З 15 по 20 жовтня поліція зібрала близько мільйона гривень штрафів лише за одне порушення - виїзд на смуги для громадського транспорту.

Радник мера столиці Максим Бахматов в інтерв’ю «Хмарочосу» розповів про перші результати роботи координаційної групи з покращення трафіку, яку він сам нещодавно створив і очолив.

Група домовилася з поліцією, що та чергуватиме у години пік (з сьомої до десятої ранку та з п’ятої до восьмої вечора) на 12 смугах громадського транспорту і виписуватиме штрафи тим, хто на них заїжджає. З 15 по 20 жовтня поліція зібрала близько мільйона гривень штрафів.

«Тепер ці смуги вільні, ними користується громадський транспорт, бо автівкам на ці смуги заїжджати небезпечно», – прокометував радник міського голови.

Камери також зафіксували 27 автівок, які кожного дня заїжджають на смугу громадського транспорту на вулиці Вернадського.

«Я попросив скласти цей список наш IT-департамент. Тепер можна сказати: “Ти, і ти, і ти – рагуль. Створюєш небезпеку для велосипедистів. Не даєш нормально проїхати громадському транспорту. Ми будемо тебе знаходити, карати і ґвалтувати. Морально, звичайно. І це все можна робити завдяки smart city технологіям», – продовжив Максим Бахматов.

Ще одна задача, яку, за словами Бахматова,ставить перед собою комісія – зменшити смертність у ДТП. 42 пішоходи загинуло в транспортних пригодах із січня по жовтень 2019 року. На думку радника мера, цю цифру можна зменшити вдвічі, якщо «попрацювати з найбільш небезпечними перехрестями».

Крім того, Максим Бахматов прокоментував, що сьогодні немає інструменту, який показав би рівень заторів у Києві. Згідно з аналітикою компанії TomTom, українська столиця на 13 місці за витратами часу в заторах. Радник мера бачить однією зі своїх задач отримати незалежний і публічний інструмент оцінки ситуації з трафіком в Києві.

поліція київ автомобілі

Знак гривні
Знак гривні