Українські десантники здобули срібло на міжнародних змаганнях за стандартами НАТО (ФОТО)

Українські десантники Збройних Сил здобули срібло під час міжнародного навчання “Cambrian Patrol-2019” у Великій Британії.

Зазначається, що змагання тривали протягом тижня у графстві Уельс. Більше сотні підрозділів з багатьох країн світу змагалися між собою за звання найкраще підготовленого підрозділу за стандартами НАТО.

“Досвідченим воїнам необхідно було в максимально стислий термін здолати 70-ти кілометрову дистанцію, де багато складних природних перешкод та важкі погодні умови, при цьому відпрацювати різні навчально-бойові завдання”, – інформують речники Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, яких цитує Новинарня.

За словами голови української делегації, командира окремого розвідувального батальйону ДШВ, перед початком практичного етапу навчання необхідно було відпрацювати заходи щодо планування та проведення операції за стандартами НАТО, підготувати відповідні документи, макет місцевості тощо.

“Після цього нашому підрозділу необхідно було подолати мінно-вибухові загородження, відпрацювати розвідувальний пошук, здійснити наліт на об’єкт противника, провести допит полоненого та роботу з мас-медіа, а також подолати без перебільшення крижану водну перешкоду”, – розповів офіцер.

Також на маршрутах руху розвідники ДШВ відпрацювали надання першої медичної допомоги умовно постраждалим цивільним особам, орієнтування на місцевості без електронних засобів навігації та багато іншого.

“Погодні умови були досить складними: сильний пронизливий вітер, град та дощ, який постійно переростав у зливу. Через такі складні погодні умови низка команд зійшла з дистанції, багато військовослужбовців з інших країн навіть отримали переохолодження, через що були змушені також зійти з дистанції”, – розповів командир окремого розвідувального батальйону ДШВ.

За підсумками навчання українські десантники здобули срібну нагороду.

Медалі та сертифікати українським розвідникам Десантно-штурмових військ вручили представники Збройних Сил Великої Британії.

“Золото” цього року здобув підрозділ Гуркхів Збройних Сил Великої Британії, який традиційно набирається з непальських добровольців.

Відзначимо, що міжнародне навчання “Cambrian Patrol” проводиться з 1959 року, коли група військовослужбовців сухопутних військ територіальної оборони Уельсу розробила курс тренувань на вихідні дні, який складався з марш-кидка на довгу дистанцію через Кембрійські гори і завершувався стрільбами на полігоні Сеннібрідж. Із кожним роком до навчання залучається все більше міжнародних учасників.

Наприкінці навчань відбираються найкращі команди, які нагороджуються “золотими”, “срібними” та “бронзовими” медалями. Міжнародні навчання “Cambrian Patrol” вважаються одними з найскладніших у Європі.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія україна британія

Знак гривні
Знак гривні