За кілька тижнів злітає українсько-турецький безпілотник із двигунами Мотор-Січі (ФОТО)

Новітній стратегічний ударний БПЛА (безпілотний літальний апарат) Akinci найближчим часом здійснить перший політ. Нагадаємо, на стратегічному БПЛА нещодавно встановили українські двигуни від Мотор-Січ.

"Він злетить уперше через кілька тижнів. Але після першого польоту потрібен буде ще рік, щоб пройти сертифікацію. Для цієї платформи ми використовуємо українські двигуни. В Україні розвинена ця галузь, особливо турбогвинтові двигуни для авіації. Ми хотіли б розширити співпрацю", – наголосив виконавчий директор турецької компанії Baykar Халук Байрактар, якого цитує Український мілітарний портал.

Демонстрація першого прототипу БПЛА Akinci відбулася у 2018-у році. БПЛА зможе здійснювати політ на висоті 12 200 метрів та нести до 900 кг озброєння на зовнішніх підвісках та до 450 км у внутрішніх відсіках фюзеляжу. Розмах крил складає 20 метрів, максимальна злітна вага – 4500 кг. Очікуваний час польоту – до 24 годин. Серед номенклатури озброєння Akinci – керовані ракети та бомби, системи радіоелектроної розвідки та боротьби.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

зброя запоріжжя україна туреччина авіація

Знак гривні
Знак гривні