Хрещатик знов капітально зремонтують - і схоже, знов автомобілі понад усе. Правда, обіцяють велодоріжку

На Хрещатику запланували капітальний ремонт – про це повідомив виданню «Вісті» Володимир Воробйов, голова КП «Київдормістпроект», яке розробляє проект для ремонтних робіт.

У ході ремонту мають замінити замінити старе і зруйноване покриття пішохідної зони на нове з натурального каменя, встановити нове LED-освітлення, облаштувати ліфти для маломобільних людей, висадити дерева, облаштувати велоінфраструктуру і нанести кілька нових наземних пішохідних переходів.

Утім, остаточного проєкту на сьогодні ще немає, а початок ремонтних робіт прогнозують не раніше, ніж через рік, - передає Хмарочос.

Під час ремонту на Хрещатику обіцяють облаштувати кілька наземних пішохідних переходів через вулицю на рівні з проїзною частиною – один із них буде на розі з вулицею Прорізною, інший – з Інститутською. Перехід біля Бессарабки поки викликає сумніви через складність руху на перехресті. Нагадаємо, два роки тому через Хрещатик облаштували перший наземний перехід.

Володимир Воробйов прокоментував також ситуацію з каштанами, які останнім часом через надмірну загазованість столиці погано приживаються в Києві.

«Щодо заміни каштанів, то це більше питання до “Київзеленбуду”. Ми будемо залучати фахівців, ботаніків. Якщо вони порадять платани, а замовник знайде на них кошти, то вони будуть», – сказав Воробйов.

Згідно з даними ProZorro, на проектування ремонтних робіт на Хрещатику виділено 15,5 млн грн.

Варто зазначити, що архітектори занепокоєні тим, що ремонт центральної вулиці столиці може відбутися без обговорення громадськості.

київ автомобілі будівництво

Знак гривні
Знак гривні