Конструкторське бюро Луч представило нову універсальну керовану ракету (ФОТО)

Конструкторське бюро “ЛУЧ” на виставці “Зброя та Безпека 2019” представило власну розробку – універсальну керовану ракету РК-10.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Нова ракета в залежності від бойової частини може використовуватися проти наземних та повітряних цілей.

Універсальна керована ракета РК-10 зі змінними бойовими частинами, в складі комплексу призначена для ураження нерухомих та рухомих сучасних броньованих цілей, оснащених динамічним захистом, катерів, малогабаритних кораблів та повітряних маломаневрених цілей.

Варіанти ракети:

протитанкова керована ракета Р-10-К
зенітна керована ракета Р-10-ОФ

Протитанкова керована ракета Р-10-К оснащується тандемною кумулятивною частиною та здатна пробивати до 1100 мм броні за динамічним захистом.

Зенітна керована ракета Р-10-ОФ оснащується уламково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром та неконтактним датчиком цілі.

Обидві ракети мають систему наведення по лазерному променю з супроводженням цілі в автоматичному режимі.

Максимальна дальність стрільби: 10 000 метрів
Маса ракети: 38 кг
Маса ракети в контейнері: 62 кг
Довжина контейнера: 2144 мм
Зовнішній діаметр контейнера: 190 мм
Температурний діапазон застосування: від -40 до +60°C

Універсальна керована ракета може використовуватися на різноманітних платформах – сухопутних, повітряних чи морських, та в разі зміни загрози вона може використовуватись як для боротьби з повітряними цілями, так і сухопутними.

Аналогічний принцип застосований на американській системі IM-SHORAD, проте там в залежності від потреб встановлюється контейнер з ракетою від ПЗРК Stinger чи керована протитанкова ракета Longbow Hellfire.

Окрім того, для виявлення повітряних цілей там використовується радар виробництва RADA Electronic Industries Ltd.. Також, окрім використання ракетного озброєння, система озброєна 30-мм автоматичною гарматою M230 та кулеметом калібром 7,62-мм.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

зброя україна

Знак гривні
Знак гривні