Квоти справді повернули українську музику на радіо й ТБ. Цікаво, що найбільше - не на Заході

Політика держави щодо введення україномовних квот, що реалізується з 2016 року, повернула українську мову в ефіри телеканалів і радіостанцій.

За словами члена Національної ради Сергія Костинського, за 3 роки українська мова тотально повернулася в ефір телеканалів і радіостанцій, а українська пісня отримала потужний розвиток і сталу ротацію в ефірі радіомовників, - передає УП.

Продюсер телеканалу "М 2" Роман Муха розповів, що за 3 роки виробництво відеокліпів на українські пісні в 6 разів збільшилось.

Продюсер додав, що введення квот залучило в музичну індустрію близько 100 тисяч людей по всій країні — аранжувальників, музикантів, звукові студії, спеціалістів зі світлового обладнання тощо.

За результатами моніторингу Нацради, 53% пісень, які є в ротації на регіональних і місцевих радіостанціях, звучать українською мовою. Таким чином, законодавча норма перевиконана на 18 відсоткових пунктів.

В 11-ти областях України україномовних пісень значно більше за 50%. Це:

Сумська область – 81%
Рівненська – 80%
Тернопільська – 78%
Івано-Франківська – 71%
Волинська– 63%
Львівська – 61%
Харківська – 56%
Херсонська – 54%
Чернівецька – 53%
Донецька – 52%
Кіровоградська – 50%

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

мова музика змі

Знак гривні
Знак гривні