Розмова Трампа і Зеленського. Цікаві моменти: Трамп просить допомогти довести, що звинувачення Росії у зламі серверів Демпартії створили в Україні

Аналіз приблизної розшифровки перемовин Дональда Трампа та Володимира Зеленського дозволяє говорити про декілька цікавих речей.

– Навіть за приблизною (неповною) розшифровкою, є серйозні підстави стверджувати, що Трамп справді схиляє Зеленського до послуг, які йому потрібні, заради продовження програми допомоги (це одне з обґрунтувань можливого імпічменту, яке закидають Трампу представники демократів у Конгресі). В першу чергу, йдеться про продовження (відновлення) розслідування з приводу участі сина Джо Байдена, Хантера Байдена, в справах газовидобувної компанії "Бурізма" (яка належить екс-міністру екології часів Януковича Миколі Злочевському). А здобутий під час розслідування негатив міг би бути використаний проти Байдена на виборах у США в 2020 році. При цьому Трамп вважає, що для зупинки такого розслідування було знято "класного" генпрокурора Шокіна.

– Дональд Трамп продовжує вважати, що Росія в 2016 році не втручалася у вибори президента США й не допомагала йому. Натомість, на його думку, втручався хтось інший, або демократи все придумали, щоб йому нашкодити. Так, він згадує про фірму Crowdstrike і якийсь сервер, а також про дуже багату людину з України, яка має до цього стосунок. Існує теорія змови, в яку, схоже, вірить Трамп, про те, що Crowdstrike - яка вивчала злам росіянами мережі Демпартії США - сховала докази, в тому числі сервери, від ФБР. А після цього начебто демократи звинуватили у зламі Росію (і Трампа, в зв'язку з Кремлем). Трамп, в рамках теорії змови, скоріш за все, має на увазі те, що сервер, з якого зламали Демпартію, знаходиться в Україні. Тому він вживає вираз, що "все почалося звідси".

Оновлено 26.09.19: У тексті скарги від урядовця США на розмову Трампа-Зеленського, яку оприлюднив сьогодні Конгрес, є більш детальна версія стосовно серверів Демпартії, фірму Crowdstrike, та докази впливу Росії на вибори США у 2016 році. Трамп в розмові просить Зеленського допомогти довести, що звинувачення Росії у зламі серверів Демократичної партії США, увага, були створені в Україні! Конкретно, Трамп просив знайти і повернути сервери Демпартії, які наразі за його думкою, знаходяться в Україні (саме їх аналізувала фірма Crowdstrike).

– Володимир Зеленський, підігруючи Трампу, не дуже позитивно відгукнувся про Макрона, Меркель, і навіть про екс-амбасадорку США в Україні Йованович. Це потенційно може негативно вплинути на взаємодію з цими головними європейськими партнерами України. Також ця розмова (і можливі послуги з боку України) можуть негативно вплинути на стосунки з американськими політиками-демократами. Цікавий штрих - стосовно Йованович, Зеленський стверджує, що вона захоплювалася попереднім президентом - але це звичайно, відверта нісенітниця.

– Як це часто буває у людей зі схожим психотипом, Зеленський по-хамськи поводиться з людьми, які знаходяться "нижче" від нього в соціальній ієрархії, і натомість дуже улесливо - це якщо м'яко висловлюватися - говорить із людьми, яких він вважає вищими за статусом.

Повністю приблизну стенограму можна прочитати тут: https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2019/09/Unclassified09.2019.pdf

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

трамп зеленський

Знак гривні
Знак гривні