Більшість хостелів у Києві працюють нелегально

Лише 30 хостелів у Києві працюють легально і сплачують усі податки, як заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час наради з представниками районних адміністрацій та Асоціації хостелів Києва. Реальної кількості хостелів, які надають послуги для ночівлі, представники влади не знають.

«В Україні досі немає чіткого законодавчого визначення поняття “хостел”. Лише 30 таких закладів працює на законних підставах. На сьогодні за підрахунками районів, які ґрунтуються на скаргах мешканців, нам відомо, що в Києві 233 хостели працюють нелегально. Але скільки їх існує насправді – сказати досить важко», – зазначила Марина Хонда.

Проблема з нелегальними хостелами не тільки в тому, що вони не сплачують податки та туристичний збір. У Києві існують хостели, в яких не встановлені лічильники, а тому за комунальні послуги сплачують усі мешканці будинку.

Крім того, чимало хостелів працюють із порушеннями і не відповідають санітарним нормам.

У зв’язку із цим міська влада вирішила створити спеціальну групу, до якої увійдуть представники Управління туризму та промоцій КМДА, районних адміністрацій, правоохоронних органів та Асоціації хостелів Києва. Група має визначати та припиняти діяльність незаконних хостелів у столиці.

Хмарочос

закон київ туризм бізнес

Знак гривні
Знак гривні