Ще один! Суд відпустив шпигуна ФСБ, якого мали обміняти

Нагадаємо, раніше суди відпустили головреда РІА Новості, звинуваченого в держзраді, та свідка у справді збитого Боїнга Володимира Цемаха. Процес триває: суд в Одесі звільнив з-під варти офіцера запасу Збройних сил України Олександра Ракушіна, якого підозрюють в зраді та шпигуванні на користь ФСБ Росії.

Суть того, що відбувається, в перекладі на зрозумілу мову: Путін укотре наголосив на безумовній капітуляції України

Дивіться також: Зеленський вирішив для Путіна проблему з єдиним свідком по справі збитого малазійського Боїнга

А також: Вишинський, якого звільнили, готуючи до обміну, тепер відмовляється від обміну

Суд в Одесі звільнив з-під варти офіцера запасу Збройних сил України Олександра Ракушіна, якого підозрюють у зраді. Про це LIGA.net сказав його адвокат Родіон Пугач.

Про затримання завербованого ФСБ українського офіцера запасу СБУ повідомила в червні. За даними слідства, він збирав розвіддані про техніку і військових ЗСУ, здійснював спроби вербувати співробітників СБУ, а також готував фізичну ліквідацію окремих офіцерів.

В кінці серпня суд змінив запобіжний захід Ракушіну на особисте зобов'язання. За словами адвоката, це було рішення за його клопотанням.

Пугач не зміг відповісти, чи пов'язано це рішення з підготовкою обміном між Україною і РФ утримуваними особами.

"Те, що він сам давав згоду на обмін - це було його бажання з самого початку. Буде він брати участь в обміні чи ні, я доступу до списків не маю", - сказав адвокат.

Він уточнив, що Ракушіна підозрюють за ч. 1 ст. 111 (держзрада у формі шпигунства) КК. В яких саме діяннях підозрюють його підзахисного, адвокат повідомити відмовився. За його словами, Ракушін звільнився з армії 20 років тому.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд фсб кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні