Вейпи безпечніші? У штаті Нью-Йорк нова епідемія, специфічна для вейперів - New York Times

Нова і наразі незрозуміла хвороба, пов'язана з користуванням вейпами, стає епідемією, - пише New York Times.

Можливі симптоми: нестача повітря, запаморочення, блювота.

Лікарка Melodi Pirzada з лікарні NYU Winthrop Hospital у штаті Нью-Йорк за останній рік зіткнулася з 215 випадків лікування пацієнтів з загрозливими для життя симптомами, пов'язаними з використанням вейпів. Цей спалах "стає епідемією, - каже вона. - Щось іде дуже не так".

Пацієнти, зазвичай здорові в усьому іншому й у віці від 18 до 30 років, з'являються - часом їх привозить швидка - зі скаргами на брак повітря, часом з нудотою.

Часом лікування ускладнюється через незнання чи заперечення пацієнтами щодо того, які саме речовини вони використовують шляхом вдихання пари.

Зараз у США намагаються зрозуміти, чи потрапив конкретний токсин у велику партію товарів для вейпінгу, чи використовувалися повторно (для економії) використані картриджі, чи ризик є більш загальним, як у випадку надмірного використання електронних сигарет чи, можливо, використання вейпу для марихуани, чи щось інше.

Детально на New York Times (англійською).

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

сша медицина суспільство

Знак гривні
Знак гривні