Україні слід обмежити одноосібний вплив окремих людей на ЗМІ - Волкер

Український медіапростір має зберігати свободу слова, але водночас треба бути готовими протистояти російській пропаганді.

Про це в інтерв’ю "Прямому" розповів спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер.

Так, відповідаючи на запитання про проросійського олігарха, який збільшує свій вплив на українському медіапросторі й купив майже всі новинні канали, спецпредставник зазначив:

"У нас, в США, думаю і у вас теж, є кілька фундаментальних принципів. Один із них – свобода слова. Інший принцип – це те, що ми повинні бути готовими до російської пропаганди, вміти протистояти їй. Ця пропаганда може бути дуже шкідливою, і ми бачимо це в Європі і бачимо це в Україні. Потрібно запобігти тому, щоб Росія використовувала пропаганду для підриву наших демократій".

Волкер також додав, що Україні потрібне законодавство, яке б унеможливлювало вплив однієї людини на велику частину медіа-ринку.

"У США, приміром, ми зобов’язали телеканал RussiaToday зареєструватися як іноземний агент. Тож нам варто пошукати демократичні інструменти, які захистять вільний та збалансований медіапростір. Один із таких інструментів – це законодавство. В США є правила, які не дозволяють одній людині або одні компанії контролювати таку велику частину медіа-ринку. Думаю, вам також варто подумати про те, як обмежити вплив однієї людини на таку значну частку ринку. Як забезпечити диверсифікацію цього ринку", - підсумував Волкер.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

волкер україна росія пропаганда змі медведчук

Знак гривні
Знак гривні