Знято кліп про 15-річного хлопчика, якого вбили в Харкові на річницю Майдану (ВІДЕО)

22 лютого 2015 року школяр Данило Дідік разом із друзями пішов на присвячену першій річниці Майдану Ходу Гідності. Не просто пішов: він та його друзі тримали периметр колони, бо чекали провокацій. Той, хто жив у Харкові у 2015 році, зрозуміє про що мова.

Активісти вишикувалися в колону та рушили в напрямку майдану Свободи, однак встигли пройти лише 100 метрів, коли пролунав вибух.

Хлопець ішов попереду колони, перебував поблизу епіцентру вибуху й отримав тяжку черепно-мозкову травму. Травма призвела до коми. Наступного дня, 23 лютого 2015 року, не приходячи до тями, Данило помер. Тоді від вибуху міни, закладеної проросійськими терористами, загинули ще троє учасників ходи: Микола Мельничук (18 років), Вадим Рибальченко (37 років), Ігор Толмачов (52 роки).

"Українські художники намалювали близько двадцяти портретів Дані Дідіка. В місті Покров з’явилася спортивна школа імені Дані. Ми весь час робим усе, щоб ім’я хлопця не затерлося і продовжуємо боротися, щоб його школі таки надали його ім’я", - йдеться в описі відео.

Наразі для проекту вже записано кілька треків. Зокрема, KOZAK SYSTEM, «Брати Гадюкіни», «Широкий Лан». У стадії написання й зведення треки від Марини Одольської, гуртів TaRuta та Скрябін. Стовідсотково пообіцяли приєднатися Антитіла, ТНМК і Валерій Харчишин BEZ OBMEZEN. Окрім того, думають над піснею «Кораллі», «Мотанка», «Мало», «Ярмак», «Нумер 482», Familia Perkalaba, Пенсія Pensiya, «Пирятин», OT VINTA. А це, погодьтеся, вже серйозно. "Козачок" стане першою піснею з альбому імені Дані Дідіка.

пам'ять музика герої тероризм харків школа дідік

Знак гривні
Знак гривні