Кількість обстрілів знову зросла - під час безстрокового перемир'я

За минулу добу російсько-окупаційні війська вже 11 разів порушили режим тиші на Донбасі, чотири рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. День перед тим повідомляли про 5, а ще раніше по 1-2 на дань.


ОБСЄ фіксує більше обстрілів зі сторони окупантів, ніж про це повідомляє прес-центр ООС (ІНФОГРАФІКА)

Щоб збільшити графіку клікніть на неї
На графіку оди населений пункт чи напрямок на якому зафіксовано обстріл позначений, як один випадок порушення перемир'я.

У таблиці можна дивитися більш детальне порівняння повідомлень із двох джерел.

Щоб збільшити таблицю клікніть на неї

"Збройні формування Російської Федерації і її найманці 11 разів порушили заборону на використання будь-якої зброї. З них чотири рази - з застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї - міномета калібру 82 мм. За минулу добу втрат з української сторони не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 10 разів обстріляли позиції ЗСУ. Двічі поряд з Пісками - з підствольного гранатомета, поблизу Водяного - зі стрілецької зброї, двічі неподалік Лебединського - з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї, околицю Широкиного - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї, в районі н.п. Богданівка - з озброєння БМП і великокаліберного кулемета, біля Павлополя - зі стрілецької зброї, поблизу Гнутового - з міномета калібру 82 мм, околицю Новогнатівки - з міномета калібру 82 мм, озброєння БМП, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики один раз обстріляли позиції ЗСУ - поблизу Золотого-4, з міномета калібру 82 мм і великокаліберного кулемета.

З початку поточної доби зафіксовано два обстріли. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики відкривали вогонь біля Павлополя з великокаліберного кулемета. Також у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні в районі Попасної - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

Нагадаємо, з 21 липня в зоні ООС було оголошено "хлібне перемир'я". Упродовж передостанніх 10 днів липня бойовики здійснили тільки чотири обстріли. 31 липня кількість обстрілів зросла до п'яти.

Лівий берег

війна донеччина луганщина

Знак гривні
Знак гривні