ОБСЄ фіксує більше обстрілів зі сторони окупантів, ніж про це повідомляє прес-центр ООС (ІНФОГРАФІКА)

17 липня на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську були досягнуті домовленості про безстрокове перемір’я та припиненню вогню з 00:01 21 липня. Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm зібрали інформацію про порушення, здійснені військовими формуваннями Російської гібридної армії на Донбасі з прес-релізів прес-центру Операції Об’єднаних Сил (ООС) та звітів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, також зведення Міноборони України щодо ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил в хронологічному порядку.

Опрацьовуючи звіти, аналітики видання звернули увагу, що прес-центр ООС не повідомляє про всі обстріли зі сторони ворога. InformNapalm звернувся до прес-центру ООС з проханням прокоментувати різницю у повідомленнях.

На основі зібраної InformNapalm інформації ми зробили графіку і таблицю.

Щоб збільшити графіку клікніть на неї
На графіку оди населений пункт чи напрямок на якому зафіксовано обстріл позначений, як один випадок порушення перемир'я.

У таблиці можна дивитися більш детальне порівняння повідомлень із двох джерел.

Щоб збільшити таблицю клікніть на неї

Повне порівняння повідомлень читайте тут.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інфографіка обстріли перемир'я

Знак гривні
Знак гривні