Аварійність у Вінниці знизилася на дві третини. Як цього досягли (ФОТО)

У Вінниці з моменту будівництва перших острівців безпеки на вулиці 600-річчя на переході не сталося жодної аварії з потерпілими, хоча до того траплялося по три-чотири ДТП щороку. Про це повідомив радник мера Вінниці Віктор Перлов, - передає Хмарочос.


Як зробити дороги безпечнішими? Штрафів недостатньо (ВІДЕО)

Перший острівець безпеки на вулиці 600-річчя облаштували у 2016 році.

Він зазначив, що вартість облаштування острівців безпеки на переході співмірна вартості лікування одного пішохода, травмованого у дорожньо-транспортній пригоді.

За результатами 2018 року завдяки міським заходам із безпеки руху, аварійність із потерпілими знизилася на 69%. «Це найкращий показник в Україні», – зазначає Перлов.

За останні два роки у Вінниці острівцями безпеки облаштовано 15 нерегульованих переходів.


Небезпечно для життя: Карта пішохідних переходів, на яких вас може збити машина

Острівці безпеки скорочують надлишкову ширину смуг, які сприяє високій швидкості автомобілів, а відтак і гальмівного шляху.
Крім того, звуження смуг унеможливлює паркування безпосередньо в зоні пішохідного переходу.
Також скорочується час перебування пішоходів на проїжджій частині.
Острівці унеможливлюють ситуацію, коли найчастіше відбуваються аварії з пішоходами: людина потрапляє під колеса автомобіля з суміжної смуги, бо огляд закривав перший автомобіль.
Острівці розводять транспортні потоки й унеможливлюють зустрічне зіткнення транспортних засобів.
Навіть у випадку наїзду бордюр острівця частково гасить швидкість автомобіля, що можна побачити на цьому відео з Вінниці.

Поліція Вінниці опубліковала відеозапис того, як острівець безпеки зупинив автомобіль, власник якого не впорався з керуванням:

Серед інших заходів, які запроваджують у Вінниці, – звуження смуг руху та розширення пішохідної частини, як це зробили на вулиці Замостянській.

Встановлюють зупинки, розвернуті «спиною» до проїжджої частини тощо.

вінниччина транспорт автомобілі

Знак гривні
Знак гривні