Завтра - 50 років від висадки людини на Місяці (ВІДЕО)

16 липня 1969 року стартувала перша місія з людьми на Місяць, посадка відбулася 20 липня. 24 липня команда повернулася назад.

Цього року Гугл створив таке відео до 50-річчя:

Читайте наш матеріал, написаний до сорокаріччя:


Десант на Місяць

По-перше, навряд чи знайдеться хоч один аналогічний за масштабами проект, щодо якого у вільному доступі було б стільки ж інформації, скільки її є про "Аполони". Сотні тисяч фотознімків, десятки годин аудіо- та відеозаписів, гігабайти електронної інформації (від креслень космічних апаратів до аналізу проблем зі сном чи харчуванням астронавтів.

Не кажучи вже про фізичні докази: від гігантської ракети-носія "Сатурн V" - до 381.7 кілограмів місячного грунту та каміння. Щоб хоча б побіжно ознайомитися зі "спадщиною" космічного десанту американців на Місяць, потрібні не дні і не тижні, а місяці. Причому, ця інформація є відкритою - заходь на відповідний розділ на сайті НАСА - і читай, дивись, слухай, вивчай.

Але незважаючи на таку інформаційну відкритість та повноту даних, з кожним роком зростає кількість людей, які вважають, що американців на Місяці не було, а всі свідчення їх польоту - підробка. Прикметно, що хоч ця конспірологічна версія народилася на Заході, найбільше її прихильників наразі нараховується в Росії.

наука сша краса історія космос

Знак гривні
Знак гривні