Бізнесмен з Пакистану не повірив негативу в інтернеті про Україну, отримав найдорожчу в житті візу і прилетів - а його депортували (ФОТО)

Історія з депортацією з України пакистанського власника туристичної компанії отримала значний розголос і реакцію чиновників. 42-річний Джаханґір Афзаль – веб-дизайнер і власник туристичної компанії в Ісламабаді. Тепер чоловіка хочуть запросити до Києва на кошти Київської Туристичної Асоціації.

«Про вашу країну в мережі мало привабливої інформації англійською мовою. Якщо в Гуглі ввести Ukraine, здебільшого будуть статті та фото про війну, заворушення, корупцію та небезпеки, що чекають на туриста. Я в це не повірив».

«Віза в Україну – найдорожча, яку я отримував у своєму житті. Вона коштує 160 доларів. Це чималі гроші для Пакистану. Крім того, мені довелося викупити, а не забронювати всі авіаквитки, проживання у містах тощо. Також я сплатив ще 160 доларів за запрошення», – каже пакистанець.

31 травня він прибув до «Борисполя». Прикордонники відвели його до кімнати, в якій не було їжі та води. Попри те, що Джаханґір показав готівку (1200 доларів), кредитні картки, довідки, візу, авіаквитки, страхування, запрошення та інші документи, його протримали в аеропорту близько доби і зрештою депортували з України з формулюванням «Не може підтвердити мету своєї подорожі».

Турист також був змушений сам сплатити за зворотній квиток до Ісламабаду. Крім того, він поскаржився, що в процесі було загублено його багаж. Загалом невдала поїздка до України обійшлася Джаханґіру приблизно в дві тисячі доларів.

Він повідомив про свою ситуацію у соцмережах. Його пост переслали до місцевих медіа, пакистанського посольства в Україні та навіть президента Пакистану.

Джаханґір також повідомив, що одним рейсом із ним до України прилетів 70-річний доктор медицини з Бангладеш. Він мав відвідати профільний семінар, але також був депортований.

Пізніше з Джаханґіром у Пакистані познайомився засновник туристичного проекту One Life Артемій Сурін. Він написав про цей випадок пост у Facebook, який поширили п’ять тисяч разів.

Голова управління туризму КМДА Антон Тараненко заявив, що особисто запросить Джаханґіра до України. Вже є домовленість, що всі витрати на подорож візьме на себе Київська Туристична Асоціація.

Також Тараненко повідомив, що п’ятого липня відбудеться обговорення візового питання з представниками Офісу президента, МЗС, СБУ, прикордонної служби та туристичних асоціацій. На зустрічі він пообіцяв розповісти про випадок з пакистанським туристом.

«Насправді в нас існує системна проблема щодо візового питання насамперед зі східними та азійськими туристами. І як би ми роками не пропонували МЗС запровадити stopover days або більш спрощену форму е-віза для всіх країн – не працює. Відповідь: або є імміграційні ризики, або безпекові. При цьому вже давно існує практика, коли фільтром може бути, наприклад, відкрита шенгенська, американська або британська віза в туриста, з якою в Україну він потрапляє вже за спрощеною процедурою», – зазначив голова управління туризму.

Хмарочос

маразм пакистан україна візи

Знак гривні
Знак гривні