Де в Києві найбрудніше повітря (КАРТА)

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського представила результати спостережень за рівнем забруднення повітря в Києві у квітні.

Якість повітря оцінювали за вмістом чотирьох забруднювальних речовин другого та третього класу небезпеки. Це – діоксид азоту, оксид азоту, формальдегід та діоксид сірки.

Найбруднішими районами виявилися Деміївська площа, площа Перемоги та проспект Перемоги поблизу станції метро «Святошин». Найменш забрудненою ділянкою став проспект Науки.

Всього було проаналізовано 16 постів спостереження. З них десять відзначені найвищим рівнем забрудення. Це – Оболонський проспект, вулиця Межигірська, проспект Перемоги, вулиця Довженка, вулиця Академіка Стражеска, площа Перемоги, Бессарабська площа, бульвар Лесі Українки, Деміївська площа, вулиця Каунаська.

Зазначається, що в порівнянні з березнем стан повітря дещо погіршився через зростання вмісту діоксиду і оксиду азоту та фенолу. При цьому, порівняно з квітнем 2018 року повітря стало чистішим. Тоді спостерігався вищий вміст формальдегіду, оксиду вуглецю, хлористого та фтористого водню.

Хмарочос

екологія київ автомобілі

Знак гривні
Знак гривні