Проблеми з брудною нафтою: Білорусь призупинила транзит в Україну

Транзитні прокачування російської нафти з Білорусі в напрямку України припинені через відсутність в Україні вільних резервуарів для відкачування "брудної" нафти.

Про це повідомив концерн "Білнафтохім".

"Транзитні прокачування в напрямку України нестабільні і наразі припинені через відсутність вільних резервуарів на українській території для відкачування "брудної" нафти в трубопроводі. Згідно з новим графіком прокачування, відновлення заплановане в ніч з 19 на 20 травня", - відзначили у концерні.

"Білнафтохім" також повідомив, що транзит нафти у бік Польщі не здійснюється.

Віце-прем'єр Білорусі Ігор Ляшенко повідомив, що транзит нафти з РФ до Польщі по одній нитці "Дружби" може відновитися протягом 7 днів.

У прес-службі концерну також розповіли, що фахівці "Білнафтохіму" розробляють з російською стороною новий графік заміни нафти на чисту для подальшого транзиту за європейськими напрямками.

"Фахівці концерну і його організацій працюють в Москві спільно з російською стороною, перш за все над технічними питаннями відновлення роботи нафтопроводу "Дружба". Розробляється новий виробничий графік заміни ресурсами ПАТ "Транснефть" наявної в трубопроводі нафти з підвищеною хлорорганікою на чисту для подальшого транзиту за всіма європейськими напрямками "Дружби", а також в напрямку ВАТ "Нафтан", - йдеться у повідомленні.

У концерні повідомили, що Мозирський НПЗ працює на нормальній завантаженості, незважаючи на поточний ремонт обладнання.

ВАТ "Нафтан", як і раніше, працює на зниженій завантаженості через недостатній обсяг чистої нафти, що надходить по нафтопроводу Сургут - Полоцьк, додали у концерні.

"Трубопровід Унеча - Полоцьк, по якому на "Нафтан" раніше постачалася нафта, заповнений нафтою, забрудненою хлоридами. Він простоює", - підкреслили у концерні.

Джерело: "Економічна правда"

19 квітня концерн "Білнафтохім" повідомив про постачання забрудненої нафти з РФ. 24 квітня транзит "брудної" російської нафти в Європу було зупинено.

Розмір компенсацій, які повинна виплатити "Транснефть" в зв'язку з забрудненням нафти в магістральному трубопроводі "Дружба", визначать пізніше.

нафта білорусь

Знак гривні
Знак гривні