Вперше в історії у США виробили за місяць більше енергії з відновлюваних джерел, ніж з викопних (+ГРАФІК)

Агентство енергетичної інформації США продемонструвало дані з виробництва енергії за квітень: за ними, відновлювані джерела випередили вугілля на 16%. В травні частка вугільної енергетики зменшиться ще на 1,4%.

Про це повідомляє Хмарочос із посиланням на видання Quartz.

Зазначається, що сезон сприятиме зростанню енерговиробництва на відновлюваних джерелах. Активуються водні, біомасові, вітрові, сонячні та геотермальні станції. У 2020 році річний обсяг виробництва вугілля та відновлюваної енергії стане майже рівним.

Очікується, що дедалі більше вироблятимуть з відновлюваних джерел, і дедалі менше - з вугілля

Нагадаємо, до 2040 року штат Нью-Йорк збираються повністю перевести на безвуглецеві джерела енергії. У 2030 році енергетика Нью-Йорка стане відновлюваною на 70%. У штаті передбачається також збільшення потужностей промислових вітряних та сонячних електростанцій і чотирикратне зростання показників офшорної вітряної енергетики (йдеться про вітряки, встановлені на воді – прим. ред.). Такі заходи містить національний план The Green New Deal.

The Green New Deal передбачає створення спеціальної Ради з кліматичних питань, яка має винести на порядок денний зокрема створення програми зі скорочення викидів з усіх основних джерел економіки в містах. Це, крім виробництва електроенергії, стосується також транспорту, комерційної діяльністі та сільського господарства.

екологія сша майбутнє енергетика

Знак гривні
Знак гривні