Зеленський вивчить закон про мову. А його союзник Лещенко, аби не висловлювати позицію, зробив вигляд, що його немає в залі

З'явилася реакція Володимира Зеленського на закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Він каже, що закон розглядався "під час виборчого циклу", хоча перша редакція зареєстрована ще 09.06.2017 - а в першому читанні закон прийнято 4 жовтня 2018 року, тоді як виборчі перегони стартували у грудні.

фото з фб-сторінки Зеленського

Офіційний фейсбук Зеленського пише:

"Держава повинна дбати про розвиток української мови, про розширення сфери її вжитку. Це теж безумовно, з цим погоджується все суспільство.
Питання в методах, якими ми втілюємо в життя цей стратегічний курс. Моя принципова позиція – держава має сприяти розвитку української мови шляхом створення стимулів і позитивних прикладів, а не заборон і покарань, ускладненням бюрократичних процедур, множенням кількості чиновників замість їхнього скорочення.

Законопроект про державну мову розглядався під час виборчого циклу, що зробило його заручником політичної риторики. Закон був ухвалений без попереднього достатньо широкого обговорення із громадськістю. До проекту закону було внесено понад 2 тисячі поправок, що свідчить про відсутність згоди щодо окремих його положень навіть у Верховній Раді.

Сьогодні важко спрогнозувати наслідки ухвалення цього закону – остаточний його текст, з урахуванням усіх поправок, наразі недоступний. Після мого вступу на посаду Президента буде зроблений ретельний аналіз цього закону, щоб пересвідчитися, що в ньому дотримані всі конституційні права та інтереси всіх громадян України. За підсумками аналізу реагуватиму відповідно до конституційних повноважень Президента України i в інтересах громадян."


Рада ухвалила закон про мову, який так довго розглядала

Лицемірство позиції:

Яка позиція Зеленського по мові? Яка не пасує Президенту, яка не пасує головнокомандуючому та державнику. Вона лицемірна, надурити та обманути людей, - вважає Тетяна Чорновол.

Це демонструє команда Зеленського - його депутат Лещенко. Він щоб не голосувати «За» та не голосувати «Проти», вирішив всіх обманути, що він відсутній. Насправді він був в Раді, ось я його сфоткала через кілька хвилин після голосування. Це підтверджує час на табло. Лещенко щойно скочив зі свого місця...

мова закон зеленський

Знак гривні
Знак гривні