Суд скасував розшук і заочний арешт блогера Анатолія Шарія. Справу повернуть на дорозслідування у прокуратуру

Шевченківський суд Києва скасував розшук і заочний арешт відеоблогера Анатолія Шарія, який ховається у Литві, а також відмовився ініціювати екстрадицію.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Йдеться про інцидент, який стався у 2011 році, коли блогер застосував вогнепальну зброю під час конфлікту в MacDonald`s з відвідувачем. «Перебуваючи біля службового виходу закусочної, [Шарій], демонструючи явну неповагу до суспільства і зневагу до існуючих правил і норм поведінки, діючи з особливою зухвалістю, без попереджень і розмови з потерпілим, перебуваючи за його спиною, зробив з вказаного пістолета два постріли у ногу і тулуб [опонента]», — зазначено у матеріалах, пише
видання .

Блогеру були пред'явлені звинувачення за статтею про хуліганство, але у лютому 2012 року справу було зупинено у зв'язку з оголошенням його у розшук. Шарій залишив країну у 2013 році та переховувався в Нідерландах та Литві. У 2018 році адвокати Шарія домоглися поновлення розгляду справи та зажадали повернути її на додаткове розслідування через неповноту досудового слідства.

У результаті суд постановив повернути справу на дорозслідування у прокуратуру Києва.

Щодо Шарія також ведеться розслідування за підозрою у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі в інтернеті

шарій кримінал суд

Знак гривні
Знак гривні