З Продана зняли браслет, зате повернули закордонний паспорт

Солом'янський райсуд Києва зняв електронний браслет з екс-очільника Державної фіскальної служби Мирослава Продана, якого підозрюють у незаконному збагаченні, та повернув йому закордонний паспорт.

4 лютого суд дозволив Продану не продовжувати носити електронний браслет та не здавати свій закордонний паспорт, що фактично дає йому можливість як підозрюваному безконтрольно пересуватись та виїздити за кордон.

Колаж, зроблений, коли Продан вдавав хворого й намагався тікати через Молдову

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зазначила, що суд ухвалив таке рішення всупереч вимогам прокурорів, - передає Громадське.

Мотиви рішення поки невідомі, оскільки оголошено лише його коротку версію.

Рішення слідчого судді не може бути оскарженим, додали в прокуратурі.

2 січня Солом’янський районний суд Києва заарештував частину майна колишнього виконувача обов’язків глави Державної фіскальної служби Мирослава Продана, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

На початку грудня 2018 року Продана відпустили на поруки.

САП підозрює Продана у незаконному збагаченні на 89 мільйонів гривень за період роботи на посадах в.о. заступника та голови Державної фіскальної служби з липня 2016 року по червень 2018 року. За цим фактом відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) і ч.3 ст.209 (відмивання коштів) КК України.

16 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що має докази правопорушень Продана, які той здійснив уже на посаді очільника ДФС. Сам Продан назвав заяву Луценка «фейковою».

Також Продан пов’язав заяви генпрокурора Луценка зі своєю боротьбою з контрабандою лісу. Зазначимо, що в минулому Продан очолював вінницьку митницю.

16 листопада Продану підготували підозру в незаконному збагаченні. Екс-главу ДФС підозрюють у незаконному збагаченні на 89 мільйонів гривень, за які він придбав нерухомість та автівки.

За інформацією прокуратури, з липня 2016 до червня 2018 року Продан купив:

* Дві квартири в елітній новобудові за 6,7 мільйона гривень
* Два будинки в Туреччині за 78 мільйонів гривень
* Три авто на 3,4 мільйона гривень.

5 вересня Мирослав Продан оголосив про свою відставку з посади голови ДФС.

30 листопада Національне антикорупційне бюро (НАБУ) запросило Продана на допит. Він прийшов, але давати свідчення відмовився.

суд Продан корупція

Знак гривні
Знак гривні