Horizon Capital зібрав найбільший за 10 років фонд прямих інвестицій в Україну

$200 млн інвестуватимуть насамперед в IT і експортно-орієнтований бізнес. Американська інвестиційна компанія Horizon Capital зібрала найбільший за 10 років фонд прямих інвестицій в Україну.

На сайті компанії йдеться, що розмір Emerging Europe Growth Fund III, L.P. (EEGF III) сягає 200 млн доларів, - передає ЛБ.

До нього долучилися як нинішні інвестори, так і нові. Наприклад, Європейський банк реконструкції і розвитку раніше заявляв про виділення 30 млн доларів в EEGF III, американська держкорпорація OPIC (Корпорація закордонних приватних інвестицій) - 37,5 млн доларів, Міжнародна фінансова корпорація з групи Світового банку - 20 млн доларів, Німецьке товариство інвестицій та розвитку (DEG) - 10 млн доларів.

Загалом США та європейські інвестори забезпечили приблизно по 35% від загального обсягу залученого капіталу, а решта інвестицій надійшли від інших міжнародних інвесторів.

Інвестиційна стратегія EEGF III орієнтована на швидко зростаючі експортно-орієнтовані компанії, які використовують українську конкурентоспроможну платформу собівартості для генерації глобальних доходів, перш за все у сфері IТ, легкої промисловості, харчування і сільського господарства. Фонд також буде здійснювати інвестиції в окремі високорозвинені сегменти, орієнтовані на внутрішній ринок, наприклад, електронну комерцію, охорону здоров'я і фармацевтику, споживчі товари та послуги.

Розмір інвестицій становитиме від 5 до 20 млн доларів в одну компанію, які будуть вкладені впродовж наступних 2-3 років.

Horizon Capital має в управлінні понад 850 млн доларів. Фонди компанії Horizon Capital проінвестували більш ніж 650 млн доларів у 140 компаній, в яких працюють 46 тисяч осіб в Україні та ближньому регіоні.

світ бізнес україна

Знак гривні
Знак гривні