Венесуела: Трамп визнає самопроголошеного тимчасового президента, старий неконституційний розриває стосунки зі США, гинуть люди

Деякі українські ЗМІ вже порівняли те, що відбувається у Венесуелі, з "Майданом", хоча там ішлося не про децентралізовані протести, як в Україні – є заздалегідь готовий самопроголошений "новий тимчасовий президент". Загинули принаймні 16 осіб.

Американський лідер Дональд Трамп у середу заявив, що з цього моменту вважає тимчасово виконуючим обов'язки президента Венесуели екс-голову Національної асамблеї цієї країни Хуана Ґуайдо.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро, якого парламент вважає нелегітимним главою держави, оголосив у відповідь про розірвання дипломатичних відносин зі США.

Нагадаємо, 23 січня голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, бо раніше парламент визнав переобрання Мадуро на посаду глави держави неконституційним.

Після мітингу на підтримку Гуайдо в столиці Венесуели Каракасі розпочалися зіткнення прихильників опозиції з силовиками.

16 людей загинули в кількох штатах Венесуели, в тому числі в столиці Каракасі.

Детальніше на Громадському, Цензорі та РБК

сша протести венесуела

Знак гривні
Знак гривні