Архітектори й активісти вимагають демонтувати пам'ятник Суворову в Києві (ДОКУМЕНТ)

Як ідеться в документі, оприлюдненому Національною спілкою архітекторів, - директорку Українського департаменту культурної спадщини чомусь відсторонили одразу після прийняття рішення про демонтаж пам'ятника Суворову, російському полководцю, що знаходиться у військовому ліцеї імені Богуна.

Це "викликає підозри", що "окремі чиновники" в Мінкульті можуть намагатися протистояти демонтажу.

Раніше повідомлялося, що заступник прем'єр-міністра В'ячеслав Кириленко заявив, що пам'ятник російському полководцю та графу Олександру Суворову, встановлений перед входом до Київського військового ліцею імені Івана Богуна (колишнє Суворовське училище), планують демонтувати.

За словами Кириленка, таке рішення ухвалила Консультативна рада при Департаменті охорони культспадщини КМДА.

«Рада сьогодні підтримала звернення Ліцею ім. Богуна та Героя України, генерала Ігоря Гордійчука про незанесення пам'ятника Суворову до Реєстру пам'яток. Це означає,що після остаточного рішення Мінкульту його буде демонтовано», — повідомив він.

Кириленко не уточнив, коли планується демонтаж пам'ятника Суворову.

За інформацією активістів, за це рішення боролися більше трьох років. Ліцей аж до 1998 року носив ім'я Суворова. Пізніше йому присвоїли ім'я Івана Богуна - активного учасника повстання Богдана Хмельницького.

скандал росія конфлікт київ історія

Знак гривні
Знак гривні