Южаніна пропонує, як прискорити розмитнення євроблях і уникнути переплат та черг. Основне - чесність

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики спільно з фахівцями Міністерства фінансів підготували зміни до тимчасового порядку митного оформлення транспортних засобів.

Як передає БізнесЦензор, про це глава комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради Ніна Южаніна повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Ці зміни повинні, перш за все, вирішити проблему коригування митними органами вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення. Втручання в методику визначення митної вартості транспортних засобів призвело до величезних черг на митницях, тим самим не дозволяючи власникам авто на іноземних номерах якомога скоріше розмитнити свої авто в пільговий період ", - пояснила Южаніна.


Раніше Южаніна вже звинувачувала ДФС у саботажі розмитнення євроблях

За словами глави комітету, після прийняття змін органи Фіскальної служби не зможуть коригувати митну вартість автомобіля, якщо особа, яка здійснює митне оформлення авто, надасть офіційні документи, що підтверджують заявлену вартість транспортного засобу, зокрема банківські платіжні документи або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни-відправлення.

"В іншому випадку митні органи мають право перевірити достовірність заявленої вартості авто. Перевірка буде базуватися на інформації про вартість аналогічного транспортного засобу в країні останньої реєстрації авто. У разі якщо вартість авто, за яким здійснюється митне оформлення, дорівнює або вища від нижньої межі діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена ​​митна вартість не коригується. Якщо нижча - митна вартість авто буде встановлюватися не вище рівня нижньої межі такого діапазону", - зазначила Южаніна.

Глава комітету також закликала антикорупційні органи розслідувати випадки встановлення держорганами незаконних додаткових вимог при розмитненні автомобілів на єврономерах.

закон скандал податки автомобілі

Знак гривні
Знак гривні