РосЗМІ говорило з очевидицею стрілянини в Керчі. Виявилося, та людина насправді загинула (ВІДЕО)

Російські пропагандистські ЗМІ перевершили самі себе - вони "говорили у прямому ефірі" з убитою людиною, називаючи її по імені - а людина відповідала.

17 жовтня під час спецефіру програми «60 минут» телеканалу «Россия-1» ведучі поговорили з начебто очевидицею нападу на керченський коледж, студенткою другого курсу Аліною Керовою. Пізніше з’ясувалося, що насправді студентка з таким ім’ям загинула.

Про це пише видання Заборона.

Дівчина, яку ведуча Ольга Скабеева представила як Аліну Керову, розповіла про події в коледжі. Водночас у списку загиблих внаслідок нападу є студентка Керова Аліна Сергіївна 2002 року народження.

Одногрупниця загиблої Вікторія Жукова сказала виданню «Дождь», що на записі «60 минут» не голос Аліни Керової: «От суки. Аліна загинула. Звичайно, це не вона й голос не її. Немає в нас у коледжі нікого більше з таким прізвищем, а тим більше на другому курсі. Голос Аліни я б упізнала».

Також видання «Дождь» поговорило з Ольгою Скабеєвою і запитало, як в ефірі програми з’явилася дівчина, яка загинула в коледжі. «Ми вам дамо телефон, а ви зв’яжіться з нею й поговоріть. І з усіма, хто причетний до цього прямого ефіру. Якщо ви не проти. Ви хочете розібратися, тому зараз так і зробимо. Ви не будете робити зараз своїх емоційних, поспішних висновків», – розповіла Скабеєва.

У прес-службі «России-1» повідомили, що «спробують прояснити це питання» й пообіцяли зв’язатися з виданням «Дождь», «коли розберуться в ситуації».

Нагадаємо, 17 жовтня в Керчі стався теракт у коледжі. Унаслідок цього загинули 20 людей. Ймовірний винуватець стрілянини – 18-річний студент коледжу Владислав Росляков. Опісля він наклав на себе руки. У зв’язку з терактом у РФ оголосили жалобу.

Також громадська активістка Євгенія Чудновець написала в «Роскомнагляд» скаргу на пісню репера Оксімірона «Последний звонок». У композиції Оксімірона йдеться про масове вбивство в школі. У кліпі до пісні використані кадри з естонського фільму 2007 року «Клас», присвяченого тій же темі.

кримінал крим тероризм росія пропаганда змі школа анексія

Знак гривні
Знак гривні