В санаторії на Хмельниччині били та принижували дітей (ФОТО)

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба заявив, що у Великожванчицькому обласному дитячому пульмонологічному санаторії на Хмельниччині вихователь бив дітей.

Про це Микола Кулеба повідомив у Facebook.

За його словами, ввечері 5 жовтня один із хлопчиків, який проходив лікування у санаторії, зателефонував мамі та розказав, як втік від вихователя.

Останній, за словами дитини, «щоб заспокоїти дітей, які розгулялись перед сном, почав бити їх ногами по ногах та по потилиці, а потім змусив стояти на колінах лицем до стіни з піднятими руками».

так поводяться з дітьми

«Малий зміг втекти та встиг зробити фото. Матір, як могла, заспокоїла дитину, а зранку забрала його з лікувального закладу», — додав Кулеба.

Він пояснив, що звернувся до Хмельницької облдержадміністрації з вимогою провести розслідування даного випадку.

«Винні мають бути покарані! Таким людям не можна дозволяти працювати із дітьми», — наголосив Кулеба.

Нагадаємо, у серпні уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що в дитячому будинку в місті Рожище Волинської області у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одягу. Крім того, троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом застосування фізичного насильства до вихованців дитячого будинку на Волині.

Крім того, в прокуратурі встановили, що 17 травня 2018 один з вихованців дитячого будинку самовільно покинув заклад, проте керівництво притулку звернулося до поліції лише за два місяці. Дитину так і не знайшли.

кримінал медицина хмельниччина школа абзац

Знак гривні
Знак гривні