В Івано-Франківській області школам рекомендують починати заняття з молитви

Івано-Франківська обласна рада рекомендувала починати навчальний тиждень у школах області із молитви, виконання гімну і хвилини мовчання.

Спочатку питання сесії «Про національно-патріотичне виховання дітей та молоді» стосувалося виконання в школах гімну і хвилини мовчання на вшанування пам’яті загиблих за незалежність та цілісність України. Проте депутат обласної ради «свободівець» Василь Попович запропонував доповнити проект рішення пунктом про обов’язковий урок «Християнської етики в школах».

«МОН на чолі з Гриневич пропонує скасувати християнську етику в школах. Мовляв, рівняємось на Європу. Але ми бачимо, що зараз відбувається в Європі. Вони втрачають національну ідентичність через такі реформи», – цитує Поповича «Бліц-інформ».

Натомість Голова облради Олександр Сич запропонував винести таку пропозицію окремим проектом рішення на сесію. Попович погодився, але запропонував додати до рішення про гімн і хвилину мовчання пункт про спільне виконання молитви перед початком занять. Згідно з сайтом облради, рішення підтримали 57 із 64 присутніх на сесії депутатів.

Прес-служба Івано-Франківської облради підтвердила інформацію про голосування. Рішення з’явиться на сайті після внесення правок і підпису голови обласної ради.

«Це виключно рекомендація навчальним закладам. Обласна рада не може когось змусити щось робити», – повідомила прес-служба в коментарі кореспонденту Zaborona.com.

школа релігія маразм прикарпаття

Знак гривні
Знак гривні