У держбюджет-2019 заклали 1 млрд грн на оновлення устаткування початкових класів

У проекті бюджету на 2019 рік знову заклали 1 мільярд гривень на оновлення освітнього простору для початкової школи.

Про це повідомила міністерка освіти Лілія Гриневич, передає Громадське.

«Незважаючи на всі складнощі бюджету наступного року, ми все ж заклали співмірну інвестицію — 1 мільярд гривень на освітнє середовище для першокласників, що прийдуть навчатись у 2019 році», — сказала Гриневич.

Також вона зазначила, що в 2019 році всі педагогічні працівники отримають підвищення зарплати на 9%, водночас, назвала це підвищення «недостатнім».

Раніше на урядовій нараді у Вінниці міністерка пояснила, що входить до нового освітнього простору: столи та парти, дошки, стенди, настільні ігри, полички для зберігання робіт дітей, куточок для дослідів, килим для сидіння, крісла-пуфи, бібліотека та стіл, стілець, комп'ютер, шафи для вчителя.

Нагадаємо, у Києві на впровадження концепції Нової української школи виділили понад 150 мільйонів гривень, що в середньому дорівнює 6,3 тисячі гривень на кожного першокласника.

Нова українська школа – це назва реформи загальної середньої освіти, яку реалізовує Міністерство освіти і науки України.

Раніше міністерка освіти заявила, що з виділених урядом 998,8 мільйонів гривень на створення Нової української школи регіони використали лише 44,1%.

Міністерство освіти і науки розробило нову модель оцінювання у перших класах за новим Стандартом початкової школи.

Гімназії та ліцеї прийматимуть першокласників без конкурсу.

бюджет школа реформи

Знак гривні
Знак гривні