Тато варить їсти, мама з тату. Нові українські букварі (ФОТО)

На сайті Міністерства освіти розмістили електронні версії підручників, які пройшли конкурсний відбір, і тепер за ними можуть навчатись першокласники. В одному з віршів героїня, мама, має татуювання. В маленькому оповіданні тато ліпить з дітьми вареники, а мама – вішає картину на стіну. Ще в одному вірші розповідають про традиційну страву кримських татар, яку куштують греки.

Відповідно до наказу МОН «Про затвердження Положення про конкурсний відбір проектів підручників для 1-2 класів закладів загальної середньої освіти», вчителі можуть обирати підручники для навчання самостійно, ознайомившись з електронними версіями.

Про це «Хмарочосу» повідомили у відповідь на запит до Міністерства освіти і науки України. «Хмарочос» розглянув буквар, складений Оленою Іщенко та Світланою Логачевською, який рекомендований МОН для шкіл.

Окрім притаманних таким підручникам тварин та рослин, атвори згадують також роботів, селфі, подорожі до інших країн, приміщення театру та музею тощо.

Загалом, нові підручники зробили більш різноманітними. Тут приблизно порівну згадуються як хлопці, так і дівчата. У різних ситуаціях йде мова про різні національності, професії та імена. Знайшлося на сторінках букварів місце й людям з інвалідністю.

Ознайомитись з повною версією підручника можна за посиланням.

школа реформи

Знак гривні
Знак гривні