Хлопець з інвалідністю встановив пандус на в'їзді в банк - за власні кошти

Відділення МТБанка в місті Ліда в Білорусі лише одне. Олександр Авдєвіч відвідує його достатньо часто – виплачує розстрочку. Будівля розміщена в центрі міста, тому хлопець на інвалідному візку може туди самостійно добиратись. Втім, потрапити всередину відділення проблематично. Йому заважали східці, на які без сторонньої допомоги було важко піднятись.

«Переважно я просив допомогти когось з перехожих або кликав працівника банку. Але для того, щоб мене підняти на сходинку, зі спини хтось має страхувати. А якщо людина не витримає?», – розповідає Олександр.

Чоловік звернувся до представників банку у Facebook та попросив встановити пандус на цих східцях. Проте у відповідь йому прийшла інформація, що пандус порушує міську інфраструктуру, тому його погодити складно. Також ситуацію ускладнило те, що МТБанк орендує приміщення.

Саша запропонував банку купити телескопічний пандус. Втім, ситуація не змінилась.

Гроші на покупку пандуса він взяв у свого друга в борг.

«Перед тим, як привезти пандус в банк, я зідзвонився з працівником, який курував це питання. Хотів попередити, що приїду і все встановлю. Чоловік попросив прислати технічні характеристики пандуса. А пізніше відповів: приїжджайте, встановлюйте», – розповідає Олександр.

В банку не заперечують, що Олександр просив у них встановити пандус. Банк був не проти. Ініціатива Олександра самостійно купити мобільний пандус пришвидшила процес. В МТБанку пообіцяли компенсувати витрачені кошти.

Хмарочос

маразм місто білорусь

Знак гривні
Знак гривні