Uber пропонуватиме замість авто проїхатися велосипедом або самокатом

Компанія Uber буде пропонувати своїм клієнтам користуватися електричними самокатами, велосипедами та громадським транспортом замість виклику автівки.

«Верх неефективності – це коли в годину пік шматок металу, що важить тонну, везе одну людину якісь 10 кварталів», – сказав генеральний директор Uber Дара Хосроушахі.

Uber за 200 мільйонів доларів США придбав компанію Jump, яка надає послуги байкшерінгу.

Тепер велосипеди можна буде взяти на прокат у восьми містах США, включно з Нью-Йорком та Вашингтоном, пізніше сервіс запустять у Берліні.

Також Uber уклала угоду з компанією Lime, яка пропонує в оренду електричні самокати, та з лондонською Masabi, що розробляє програми для здійснення безконтактних платежів на різних видах громадського транспорту.

Тепер додаток Uber буде підказувати оптимальні маршрути на громадському транспорті.

«У нас є можливість впливати на поведінку людей таким чином, що наші користувачі тільки виграють. Виграють і міста. У короткостроковій перспективі, можливо, ми не виграємо фінансово, але, якщо мислити стратегічно, на довгу перспективу, то, думаю, це якраз те, що нам потрібно», – додав Дара Хосроушахі.

При цьому маршрути водіїв, які співпрацюють з Uber, в середньому стануть довшими, а значить, вони більше зароблять на таких поїздках.

Таким чином, компанія планує розширити свою клієнтську базу.

Хмарочос

майбутнє транспорт

Знак гривні
Знак гривні