Американський сенатор подякував Трампу за нові санкції проти Росії

Американський сенатор Ліндсі Грем подякував президенту США Дональду Трампу за те, що він підтримав запровадження проти Росії санкцій у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки в британському Солсбері.

"Я вдячний президенту Трампу за відсіч Росії", - заявив він в ефірі телеканалу Fox News.

При цьому політик зазначив, що вітає рішення адміністрації про введення нових санкцій.

Він також сказав про свою "стовідсоткову впевненість" у тому, що Росія намагається вплинути на вибори до американського Конгресу, які мають відбутися в листопаді.

Проте, за його словами, він не проти нормалізації відносин із Росією за умови, що вона "змінить свою поведінку".

8 серпня стало відомо, що США з 22 серпня введуть нові санкції щодо Росії через інцидент з використанням хімічної зброї в британському Солсбері. Йтиметься про заборону на експорт у Росію товарів, які можуть бути пов'язані з національною безпекою.

Якщо протягом трьох місяців після цього Москва не надасть гарантій, що не використовуватиме хімічну зброю, і не погодиться допустити міжнародних інспекторів на свої підприємства з виробництва хімічної зброї, то на Росію чекає другий раунд санкцій. Зокрема, передбачається заборона польотів компанії "Аерофлот" у США, зниження рівня дипломатичних відносин, майже повне припинення американського експорту (за винятком продовольства) та імпорту Сполученими Штатами російських товарів.

Джерело: "Цензор. НЕТ"

сша санкції росія

Знак гривні
Знак гривні