У Нацполіції хочуть створити відкритий реєстр педофілів. Навіщо він потрібний

Ідею запровадити такий реєстр подав начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції Артем Крищенко. Необхідність введення такого реєстру він розтлумачив в інтерв'ю, опублікованому на сайті поліції.

Таким чином, вважає Крищенко, можна запобігти багатьом злочинам проти дітей. До того ж, публічний реєстр педофілів - це звична практика багатьох європейських країн. (Хоча у різних країнах вони бувають відкритими або для всіх, або лише для певних відомств - ред.).

"За кордоном такі люди ніколи не зможуть влаштуватися на державну службу, у престижну фірму. Їм навіть можуть відмовити у в’їзді до будь-якої країни.

Ми теж це практикуємо. Наприклад, коли до нас летить іноземець, який перебуває у відкритому реєстрі, іноземні колеги нам повідомляють про прибуття такого гостя. Ми зустрічаємо його в аеропорту та сповіщаємо про відмову у візиті до нашої країни", - сказав Крищенко.

Зі слів Артема Крищенка, протягом півроку Нацполіція виявила п’ять фактів торгівлі дітьми.

Також цього року правоохоронці передали до суду п’ять кримінальних проваджень щодо продажу неповнолітніх з метою вилучення органів.

педофілія нацполіція реєстри

Знак гривні
Знак гривні