Путінські байкери Нічні вовки вже добралися до Словаччини. Словаки збирають підписи проти

Скандальна російська група байкерів "Нічні вовки", яких пов'язують із Путіним, вирушила в чергове турне. У Словаччині, яка є членом ЄС та НАТО, вони створили табір у мілітаризованому стилі.

Байкери створили свій осередок у занедбаному військовому таборі біля Братислави. Ще в червні вони провели церемонію відкриття, на яку завітав дипломат із російського посольства, а тепер заявляють, що хочуть облаштувати в Словаччині постійне відділення своєї групи.

Міністерство закордонних справ Словаччини заявило, що відстежує діяльність "вовків" і занепокоєне їхньою присутністю, однак поки що вони не зробили нічого незаконного. Натомість деякі активісти стверджують, що байкери приїхали посіяти хвилювання та розпалити антиєвропейські та антинатовські настрої.

"Нічні вовки" створюють базу для ширшого контексту російської підтримки крайніх правих і лівих в Європі. Учасники воєнізованих угруповань, які в них тренувалися, називаючи себе словацькими рекрутами, раніше воювали на сході України за Росію", — прокоментував для видання Newsweek експерт з питань Центральної Європи Даніель Краль.

Щонайменше 200 громадських діячів Словаччини вже підписали петицію, у якій закликають уряд країни зреагувати на ситуацію.

Джерело: Newsweek

війна україна словаччина росія

Знак гривні
Знак гривні