Нічиєї у війні за незалежність України не буде. Нічия - це наша поразка

Ліберальний світоустрій, заснований на цінностях, нормах і правилах, що сформувався після Другої світової і холодної війн, майже зруйнований, - вважає Сергій Немирич. У зв'язку з цим він говорить про нашу відповідальність перед Україною:

«…нам ніхто нічого не винен. Захистити Україну може лише вона сама…»

«…Втрата державності означатиме переслідування, а можливо, й припинення фізичного існування для тисяч людей, і не тільки з суспільної верхівки. Втрата державності означатиме також крах надій на демократичний розвиток — окупація не передбачає вільного голосування чи свободи слова. Гранти і паради разом з іншими цінностями відкритого суспільства залишаться в минулому. І маємо усвідомити, що це НЕ абстракція, а цілком реальний за певних умов сценарій…»

«…Наша перемога — це збереження свободи і незалежності. Досягти її не змінившись — неможливо. Ще раз: ідеться не про, здавалось би, абстрактні постулати, а про цілком конкретне наше майбутнє, про саме життя. Це звучить дуже просто, але потребує залізної волі від усього суспільства і готовності платити за перемогу. Україна у війні, і вона може завершитися або перемогою, або поразкою. Нічиєї не буде, нічия в нашому випадку — це наша поразка…»

Ось деякі думки з цієї колонки на Дзеркалі Тижня:


Наша перемога — це збереження свободи і незалежності. Досягти її не змінившись — неможливо.

україна опініон світ війна історія

Знак гривні
Знак гривні