Супрун: Україна друга в Європі за захворюваністю на туберкульоз

Україна посідає друге місце в Європі за захворюваністю на туберкульоз з розрахунку кількості хворих на 100 тисяч людей. Про це у Facebook повідомила виконувачка обов'зків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Вона наголосила, що епідемія туберкульозу є серйозною проблемою для вітчизняної системи охорони здоров'я, - передає Громадське.

«Майже кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні — це мультирезистентний туберкульоз. Тобто такий, що не піддається лікуванню дуже ефективними протитуберкульозними препаратами. За кількістю хворих з такою формою туберкульозу ми є одним зі світових лідерів», — повідомила Супрун.

Вона зазначила, що за останні 5 років розробили і протестували моделі надання амбулаторної допомоги хворим, проте для їхнього повноцінного функціонування «попереду ще багато роботи».

У березні 2018-го біля будівлі Міністерства охорони здоров‘я відбулася акція на підтримку реформи щодо лікування туберкульозу. Серед учасників акції були представники київського Товариства Червоного Хреста, представники МОЗ і організатори акції — громадський рух «Українці проти туберкульозу».

україна катастрофа медицина

Знак гривні
Знак гривні