Депутат Барна пропонує штрафи за прояви сексуальної орієнтації

Народний депутат «Блока Петра Порошенка» Олег Барна запропонував Верховній Раді ввести штраф за «публічний прояв сексуальної орієнтації». Про це йдеться в його законопроекті №8489, зареєстрованому 15 червня.

Інцидент з Барною: квіти Яценюку

Що відомо

Згідно з документом, Барна пропонує доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення статтею 180-2, - повідомляє Заборона.

«Виготовлення, поширення продукції, яка містить інформацію про сексуальну орієнтацію особи та публічні дії, спрямовані на пропаганду будь-яких видів сексуальної орієнтації, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 300 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5,1 тисячі гривень до 51 тисячі гривень)», – йдеться в законопроекті.

Ті самі дії, вчинені повторно, Барна пропонує карати штрафом від 600 до 6000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 10,2 тисячі гривень до 102 тисяч гривень) і громадськими роботами строком від 40 до 60 годин.

Під публічними діями, спрямованими на "пропаганду" будь-якої сексуальної орієнтації, пропонується розуміти «публічні марші, відриті зібрання, фестивалі, публічне використання специфічної символіки, поширення тематичних матеріалів у засобах масової інформації чи мережі інтернет».

Коментар Барни

Депутат вважає, що останнім часом відбувається «моральний занепад суспільства, пов’язаний із радикалізмом, насильством, пропагандою порнографії, сексуальними маршами». За його словами, потрібно обмежити подібні публічні заходи, щоб «підвищити моральність українського суспільства».

законопроект барна

Знак гривні
Знак гривні