Раді пропонують кримінальну відповідальність за кнопкодавство. Автор - із фракції-рекордсмена за кнопкодавством

Звісно, законопроект абсолютно популістський - Народний фронт, який пропонує його, сам є лідером з кнопкодавства, та й для притягнення кожного депутата-порушника до відповідальності доведеться знімати з нього недоторканість.

Утім, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, що передбачає запровадження кримінальної відповідальності за неособисте голосування народних депутатів.

Законопроект №8461, зареєстрований 8 червня, 11 червня надійшов на розгляд профільного комітету.

У документі пропонується доповнити Кримінальний Кодекс України статтею: «Неособисте голосування народного депутата України, тобто голосування народного депутата України на пленарному засіданні Верховної Ради України за іншого народного депутата України, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років та штрафом у розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Автором є народний депутат від «Народного фронту», перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець. При цьому, найчастіше на кнопкодавстві у квітні-травні 2018 ловили саме представників “Народного фронту” (81 факт)

Попередній рекорд «кнопкодавства» зафіксували у грудні 2017 року, коли депутати порушили регламент 265 разів.

Відоме відео: полські депутати знімають українське кнопкодавство на телефони та сміються:

Використано матеріали Громадського та руху Чесно, а також відео 5 каналу.

Рада законопроект говорильня

Знак гривні
Знак гривні