Кантер зняв своє самогубство на камеру. Відео долучили до матеріалів справи

Український режисер Леонід Кантер зняв свою смерть на відеокамеру. Поліція вилучила відео та долучила до матеріалів слідства у межах відкритого кримінального провадження.

Про це Громадському повідомив речник поліції Чернігівської області Сергій Бриль.

Наразі у зв'язку з цим правоохоронці виключають версію про вбивство.

"Весь процес знімав на відео, яке вилучила поліція. Воно долучено до матеріалів кримінального провадження... Оскільки є відео, є зброя, яка відправлена на експертизу, то попередній висновок судмедексперта вказує на те, що людина вирішила в такий спосіб піти із життя", – сказав УП речник Національної поліції України Ярослав Тракало.

Він додав, що тіло виявила подруга режисера, яка і викликала поліцію.

Як заявив 5 червня начальник Бахмацького районного відділу поліції Юрій Жула, Кантер вистрілив у себе у великому залізному резервуарі, щоб не забруднити своєю кров'ю землі.

Жула припустив, що до самогубства Кантера, можливо, підштовхнули психологічні травми, які режисер дістав на війні.

Режисер знімав документальні фільми про оборону донецького аеропорту і про загибель на Донбасі оперного співака Василя Сліпака.

Розслідування веде Бахмацький відділ Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з позначкою "самогубство" Кримінального кодексу України.

Застрелився Леонід Кантер, який з'їздив до всіх океанів і заснував арт-поселення "Обирок"

Леонід Кантер залишив по собі маленьких дітей.

До заснування арт-поселення Обирок та вже опісля, в тому числі вже з дітьми, подорожував "із табуретом" - заснувавши цілий рух "табуретників", які несли українські табурети до всіх океанів світу.

При цьому він підкреслював, що збирається їздити ще, та мав подальші плани щодо творчості.

кіно кантер трагедія мандри мистецтво

Знак гривні
Знак гривні