Рада ЄС погодила виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги

Рада Євросоюзу схвалила угоду про надання Україні стабілізаційного кредиту на суму 1 мільярд євро.

Про це йдеться у прес-релізі на сайті Ради ЄС.

За розрахунками ЄС, новий пакет макрофінансової допомоги разом з коштами, виділеними МВФ, має покрити потреби України на економічну стабілізацію та проведення структурних реформ у найближчі 2-2,5 роки, - перекладає Громадське.

«Макрофінансова допомога — це виключна форма фінансової допомоги, яку Євросоюз надає країнам-партнерам, що мають проблеми з дефіцитом бюджетних ресурсів. Це вже третя операція фінансової підтримки України з 2014 року», — йдеться у повідомленні.

Перший транш допомоги ЄС Україні на суму 1,6 мільярда євро надійшов Україні у 2014 році. Другий, на 1,8 мільярдів євро, — у 2015 році. В той же час, з виділених Євросоюзом коштів близько 600 мільйонів євро було відхилено через відмову України скасувати мораторій на експорт лісу-кругляка.

Подальша макрофінансова допомога буде залежати від прогресу в запровадженні антикорупційних реформ в Україні та виконання умов програми співпраці між Україною та МВФ.

Раніше повідомлялось, що новий транш макрофінансової допомоги Євросоюзу Україні надійде після скасування мораторію на експорт лісу.

єс бюджет фінанси україна Європа

Знак гривні
Знак гривні