Порошенко відкликав свій законопроект про позбавлення громадянства за участь у «виборах» у Криму (ДОКУМЕНТ)

Президент України Петро Порошенко відкликав свій власний проект про внесення змін до закону «Про громадянство України». У ньому, заокрема, йшлося про позбавлення українського громадянства за участь у «виборах» в анексованому Криму.

Відповідне звернення Порошенко передав главі парламенту Андрію Парубію, пише Громадське.

Законопроект передбачав, що набуття громадянства РФ у результаті анексії півострова Росією не є підставою для втрати громадянства. Проте повнолітнього громадянина, згідно із документом, могли позбавити громадянства України, якщо він скористався виборчим або іншим правом, чи виконав обов'язки, які на нього покладає іноземне громадянство.

Також у законопроекті йшлося про те, що позбавлення громадянства загрожує людям, які скористалася на території України під час виїзду або в’їзду в Україну паспортом іноземної держави, «що зафіксовано посадовою чи службовою особою Державної прикордонної служби України або іншого державного органу України».

Нагадаємо, 20 квітня президент України Петро Порошенко запропонував Верховній Раді проект закону, яким передбачається втрата українського громадянства людиною, яка брала участь у «виборах» в анексованому Криму.

крим анексія законопроект окупація

Знак гривні
Знак гривні