Аеротаксі у США здійснило перший політ із людиною на борту (ВІДЕО)

Компанія Workhorse вперше здійснила політ пасажирського квадрокоптера-аеротаксі SureFly з людиною на борту.

Перший політ аеротаксі SureFly відбувся в місті Цинциннаті (штат Огайо, США). Компанія опублікувала відео, присвячене тестовому польоту, - передає Громадське.

Хоча апарат піднявся в повітря лише на кілька секунд, інженери запевняють, що такий тестовий політ - вкрай важливий крок для розробки.

Кабіна та більшість елементів корпуса квадрокоптера зроблені з карбонового волокна, а в повітря він піднімається завдяки чотирьом подвійним гвинтам.

Апарат вагою 499 кілограмів оснащений бензиновим генератором, який виробляє електрику для живлення восьми електродвигунів. Також на його борту встановлені літій-іонні батареї для аварійного живлення у разі відмови генератора. Крім того, таксі оснащене рятувальними парашутами.

Заявлена ​​максимальна швидкість пасажирського коптера становить 113 кілометрів на годину, дальність польоту з двома людьми на борту — 110-120 кілометрів. Workhorse планує, що перші версії літального апарату керуватимуться пілотом за допомогою джойстика, а майбутні моделі зможуть виконувати рейси в повністю автономному режимі та з корисним навантаженням до 181 кілограма на висоті до 1200 метрів.

Раніше компанія Kitty Hawk, яка належить засновнику Google і керівнику Alphabet Ларрі Пейджу, успішно протестувала електричне аеротаксі.

Європейський авіабудівний концерн Airbus також здійснив перший політ безпілотного аеротаксі власної розробки.

авіація транспорт майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні