Організатором нападу на кіборга був росіянин. Нападників затримано (ФОТО)

Оновлено 7.05.2018 14:40
За даними ТСН лише одні із затриманих правоохоронці планують сьогодні вручити підозру.
****

Організатором нападу у Києві на захисника Донецького аеропорту Дмитра Іващенка, відомого за позивним «Вербич», є громадянин Росії.

Про це повідомляє Служба безпеки України, яку цитує Громадське.

Постраждалий Вербич

За даними СБУ, організатором є росіянин.

Організаторів нападу затримано.


Ось усі їхні фото

У неділю, 6 травня, у Харкові співробітники СБУ затримали групу молодих людей, які побили в Києві учасника АТО Дмитра Вербича, який захищав Донецький аеропорт. Молоді люди позиціонують себе як антифашисти. Про це повідомляє Обозреватель, посилаючись на свої джерела.

"Одна із затриманих розповіла, що вона гуляла в районі Подолу з двома хлопцями і дівчиною. Потім компанія побачила молодого чоловіка у футболці з національною символікою і хлопці сказали, що молодий чоловік — "бандерівець" і його треба покарати", - йдеться в повідомленні.

Вони недовго переслідували ветерана АТО, після чого наділи маски і напали на нього, застосувавши газовий балончик і ніж. Потім вони втекли у бік супермаркету "Сільпо" і сіли в тролейбус, сказано в публікації. Один із затриманих мав при собі паспорт громадянина Росії на ім'я В'ячеслава Лукічева.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/society/10106681-u-harkovi-zatrimali-grupu-osib-yaki-pobili-kiborga-verbicha-foto.html

«Усі фігуранти справи встановлені та для проведення невідкладних слідчих дій будуть доставлені до Києва. Досудове слідство триває», — повідомили у правоохоронному відомстві.

Нагадаємо, 2 травня у центрі Києва невідомі напали з ножем на учасника бойових дій на Донбасі, захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича.

За даними поліції, напад скоїли троє хлопців та двоє дівчат, які були одягнені у маски. Вони накинулися на військового з ножем, внаслідок чого він отримав колото-різане поранення в спину.

Поліція Києва за фактом нападу відкрила кримінальне провадження.

6 травня стало відомо, що у Харкові затримали підозрюваних у нападі на захисника Донецького аеропорту Вербича.

харків війна київ кримінал

Знак гривні
Знак гривні